Важно обавештење

Post Reply
bbojovic
Posts: 59
Joined: 15.06.2014. 19:07

Важно обавештење

Post by bbojovic »

Поштовани студенти,

Обраћам вам се овом приликом ради дефинисања начина реализације наставе и испита из Стручне праксе Б-ПРО. Јасно је да због актуелне и надасве неизвесне ситуације, зарад ваше сигурности и поштујући прописане мере заштите, нисам у прилици да у наредним месецима обезбедим сагласност фабрика за организоване посете.

Постоји могућност, као и претходних година, да сами организујете праксу у изабраном предузећу, фабрици, погону, радионици и сл. Да бисте потврдили своју активност потребно је да ми донесете оверену потврду, која се узима код секретара продекана за наставу и додатно печатира од стране одговорног лица након завршене праксе. Дневник шаљете мени као предметном наставнику у електронском облику на електронску адресу bbojovic@mas.bg.ac.rs и након оцењивања га штампате и доносите са потврдом и индексом на испит. Ваша обавеза је да до краја ове школске године одрадите 80 сати практичног рада и напишете Дневник праксе (10 сати рада). У случају да желите на овај начин да обавите праксу пошаљите ми поруку на bbojovic@mas.bg.ac.rs до 5.3.2021.

Студенти који нису у прилици да сами организују праксу треба да се улогују на платформу Microsoft Teams, где је оформљен тим који носи назив Стручна пракса Б-ПРО. Ту су већ убачени сви студенти који су пријавили овај предмет, према званичном списку. Молим вас да приступите том тиму и да пратите материјал који ћу тамо постављати. Бићете оцењени према „Предлогу мера и препорука за наставу Министарства просвете, науке и технолошког развоја“ од 7.5.2020. У том смислу дозвољен је одговарајући степен слободе за формирање завршне оцене, независно од онога што је у акредитационој документацији дефинисано. То значи да предиспитне обавезе (посете фабрикама) које су носиле 60 поена нису обавезне и да вам је на завршном испиту омогућено да остварите свих сто поена.

Студенти који желе да промене праксу, такође треба преко мејла или тимса да ме обавесте о томе.

С поштовањем,
Проф. др Божица Бојовић

Post Reply