Smene 1 i 9 - zbirni rezultati nakon Treceg kolokvijuma (A. Pejcev)

Post Reply
apejcev
Posts: 987
Joined: 25.06.2014. 00:25

Smene 1 i 9 - zbirni rezultati nakon Treceg kolokvijuma (A. Pejcev)

Post by apejcev »

U prilogu se nalaze zbirni rezultati nakon Treceg kolokvijuma, pri cemu se na usmeni deo ispita pozivaju svi studenti koji su u zbiru skupili 30 ili vise bodova. Usmeni deo ispita se zakazuje za petak, 10.januar, najverovatnije u prepodnevnim casovima, pri cemu ce tacna satnica tek biti istaknuta.
Tada ce studenti moci i da pogledaju svoje radove.

Zadatak iz gradiva za Drugi kolokvijum je nosio 7p i poeni koje su studenti osvojili na ovom zadatku su automatski dodati poenima sa Drugog kolokvijuma, dok su zadaci sa Treceg kolokvijuma u zbiru nosili 14+8+( a) 7+b) 5 )+8=42 poena.
U 1. zadatku niko od studenata nije uspeo da pravilno skicira odgovarajuci grafik, niti se iko setio da ispita diferencijabilnost date funkcije u koordinatnom pocetku (sto je moralo da se radi po definiciji). Takodje je jako mali br. studenata uspeo da do kraja nadje 2. izvod i na osnovu toga donese konkretne zakljucke. Uz navedene nedostatke nije bilo moguce osvojiti vise od 8p na ovom zadatku (medju dvoje-troje studenata koji su nasli 2. izvod pravilno - niko nije ni stigao da grafika).
U 2. zadatku je jako mali br. studenata umeo pravilno da postavi problem, a priroda zadatka je takva da bez makar pravilne postavke nije moguce dobiti nijedan poen. Ono u cemu je gresilo 90% ljudi je da povrsina opisanog tela nije jednaka zbiru povrsina valjka i polulopte, vec zbiru povrsina valjka BEZ GORNJE BAZE i polulopte, odnosno pi R^2+2 pi R H + 2 pi R^2=2 pi R H+3 pi R^2 (polulopta odozgore zatvara valjak i normalno da se gornja baza valjka ne racuna u povrsinu tog tela).
Sa 3. i 4. zadatkom je valjda jasnija situacija. Da bi se ocenila greska u 3. zadatku, neophodno je bilo naci maksimum apsolutne vrednosti polinoma 3. stepena po x koji ucestvuje u izrazu za 5. izvod, sto niko nije pokusao.

Srecni novogodisnji praznici svim studentima!

A. Pejcev
Attachments
Matematika12019.pdf
(88.64 KiB) Downloaded 221 times

Post Reply