2. смена, Т.Лазовић - школска 2024/25

Post Reply
tlazovic

2. смена, Т.Лазовић - школска 2024/25

Post by tlazovic »

Настава из Машинских елемената 1 у шк. 2024/25. години, за студенте 2. смене почиње у четвртак, 03.10.2024, u 14 сати, у сали 223 (биће одржано уводно предавање и аудиторне вежбе, у трајању од 5 часова, према званичном распореду).

Списак студената 2. смене: до званичног објављивања коначних спискова по сменама, наставу у 2. смени могу похађати студенти чије презиме почиње на слова Д-К, сагласно обавештењу Катедре за Опште машинске конструкције viewtopic.php?f=973&t=13682
ME1 - 2. smena 24_25 Informacije.pdf
(211.18 KiB) Downloaded 355 times
Основне информације о организацији наставе из Машинских елемената 1 у шк. 2024/25. години за студенте 2. смене

Накнадно, након објављивања коначних званичних спискова студената по сменама, приступићемо и Гугл учионици, ради дељења корисног наставног материјала.

ВАЖНО ЗА СТУДЕНТЕ ПРЕТХОДНИХ ГЕНЕРАЦИЈА!!!

У истом термину наставу похађају и студенти III године, који су претходних школских година били у 2. смени (Т.Лазовић), а нису стекли услов из Машинских елемената 1. Ови студенти не припадају 6. смени (коју чине они који су обновили другу годину) и позивају се да се што пре јаве свом предметном наставнику (Т.Лазовић, tlazovic@mas.bg.ac.rs), ради укључивања у спискове за наставу ове године, као и ради признавања раније стечених услова из МЕ1.

Студенти који обнављају другу годину и буду званично у 6. смени (А. Димић), а имају делимично стечене услове код.проф.Лазовић (тачније 2/3 услова, тј. недостаје им оверен домаћи задатак или један од колоквијума), могу се јавити Т.Лазовић ради договора око стицања једног преосталог услова. Студенти који обнављају другу годину и буду званично у 6. смени (А. Димић), а нису стекли услов или имају само 1/3 услова, морају похађати наставу са 6. сменом.

Студенти претходних генерација, који су стекли услов из МЕ1 (имају потпис Т.Лазовић) у индексу, а уписали су трећу годину или обновили другу годину због неких других предмета, немају потребе да похађају наставу из МЕ, већ само излазе на испит, који полажу код наставника код ког су стекли услов (Т.Лазовић). Једном стечен услов (студент има потпис у индексу, са унетим бројем бодова са предиспитних обавеза) је трајан!

Било каква одступања од ових упутстава, неће бити толерисана!
pljubojevic

2. смена, Приступ Google учионици

Post by pljubojevic »

Позивају се студенти 2. смене да попуне Google упитник (https://forms.gle/TKmKVhjh1tJU631n7) како би им био послат мејл за приступ Google учионици на којој ће бити качена важна обавештења у вези предавања, вежби и прегледа пројектних задатака.
Веома је важно правилно попунити упитник и направити мејл адресу у следећој форми:
xxx.20yymfbg@gmail.com, где је:
xxx - троцифрени број индекса (нпр. 054),
yy - година уписа (нпр. 22),
Нову мејл адресу унети у делу упитника где се тражи мејл адреса. Само студенти који правилно попуне упитник и направе адресу према датом упутству ће добити приступни линк за Google учионицу.
pljubojevic

2. смена, Лабораторијска вежба

Post by pljubojevic »

У прилогу је списак студената 2. смене по групама за израду лабораторијске вежбе.
Grupe za laboratorijsku vežbu.pdf
(140.81 KiB) Downloaded 333 times
Пре доласка на вежбу обавезно погледати принципе мерења помичним кљунастим мерилом (нонијусом) и микрометарским завртњем које можете наћи на следећим линковима:
https://www.youtube.com/watch?v=SQAGiAwP2bg - нонијус
https://www.youtube.com/watch?v=Vlt07OO8im0&t=2s - микрометарски завртањ
Ради лакшег праћења и израде вежбе пожељно је понети књигу из машинских елемената.
Уколико се неко од студената не налази на списку нека се јави на мејл pljubojevic@mas.bg.ac.rs
pljubojevic

2. смена, Групе за преглед пројектних задатака

Post by pljubojevic »

У прилогу је списак студената 2. смене по групама и терминима за преглед пројектног задатка из МЕ1.
ME1-2. smena, Grupe za pregled projektnih zadataka.pdf
(135.31 KiB) Downloaded 405 times
Уколико неко од студената није на списку нека се јави на мејл pljubojevic@mas.bg.ac.rs са напоменом да ли је пројектни задатак започет са радом у некој од претходних година.
pljubojevic

2. смена, Надокнада лабораторијске вежбе

Post by pljubojevic »

Надокнада лабораторијске вежбе за студенте 2. смене одржаће се сутра у 10h у лабораторији 154/1.
pljubojevic

2. смена, Термин првог колоквијума

Post by pljubojevic »

Први колоквијум из МЕ1 за студенте 2. смене одржаће се у петак, 08.11. у 18h у амфитеатру А. Доћи 10 минута радније ради размештања.
Колоквијум траје сат времена. Строго је забрањено коришћење литературе, мобилних телефона и паметних сатова.
pljubojevic

2. смена, Резултати првог колоквијума

Post by pljubojevic »

У прилогу су резултати првог колоквијума из МЕ1 за студенте 2. смене.
ME1-2. smena, rezultati prvog kolokvijuma.pdf
(145.53 KiB) Downloaded 569 times
Студенти који су остварили 10 и више поена могу, уколико желе, полагати усмени део колоквијума у петак, 15.11. у 12h у кабинету 225.
Студенти претходних генерација који су полагањем овог колоквијума стекли услов за завршни испит, могу доћи по потпис у индекс у понедељак, 18.11. у 10h у кабинет 225.
pljubojevic

2. смена, Термин другог колоквијума

Post by pljubojevic »

Други колоквијум из МЕ1 за студенте 2. смене планиран је за четвртак, 12.12. у 18:15. Сала за одржавање колоквијума ће бити накнадно објављена.
Post Reply