Математика 3 - настава 2021/22 (смене 3 и 5)

Post Reply
ddjukic
Posts: 230
Joined: 03.09.2014. 14:00

Математика 3 - настава 2021/22 (смене 3 и 5)

Post by ddjukic »

Све вести у вези с наставом из овог предмета за наше смене објављиваћу у овој теми. Ову уводну објаву пажљиво прочитајте!

Као прво, наша главна литература биће моји материјали.
Напомињем да градиво овог предмета покривају и два званична уџбеника с Катедре за математику: "Диференцијалне једначине" и "Вишеструки, криволинијски и површински интеграли и примене". Слободно користите и оно што друге колеге каче.

Током семестра биће објављивана видео-предавања од разних предавача (И. Аранђеловић, А. Пејчев, Д. Ђукић, Ј. Томановић) и она су намењена свим сменама. Повремено ћемо имати часове уживо и њихова сврха је да разјаснимо евентуалне нејасноће са видео-предавања и из материјала и да радимо задатке.

Пре свега, мораћете и сами пуно да учите. Овај предмет је тежак (нећу да вас лажем), али је веома важан. Градиво Математике 1 и 2, као што су интеграли и (парцијални) изводи, спада у неопходно предзнање - немамо времена да се задржавамо нпр. на основним интегралима попут sin^2(x) i e^(-x). Материјали на које вас упућујем су натрпани информацијама, али не дајте се. Нађите начин учења који вам одговара - нпр. у првом читању се можете сконцентрисати на формуле и задатке, а потом се вратити на теорију.

ddjukic
Posts: 230
Joined: 03.09.2014. 14:00

Re: Математика 3 - настава 2021/22 (смене 3 и 5)

Post by ddjukic »

  • У првој недељи (30. септембра) неће се држати настава.
  • Ваше задужење је да до следеће недеље самостално (или на неки други начин) пажљиво прочитате моје материјале из прве две лекције: 1. опште диференцијалне једначине и 2. линеарне диференцијалне једначине.
  • Прве часове уживо имаћемо у другој недељи, у четвртак 7. октобра у амфитеатру А с почетком у 15 сати.
  • Рано је да разговарамо о начину полагања. Прво да ви ово научите. Биће један или два колоквијума и обавезан усмени испит.

ddjukic
Posts: 230
Joined: 03.09.2014. 14:00

Re: Математика 3 - настава 2021/22 (смене 3 и 5)

Post by ddjukic »

  • Часове уживо имаћемо у четвртој недељи, тј. 21. октобра у 15 сати у амфитеатру А. У трећој недељи нема наставе.
  • Прочитајте трећу лекцију (Системи диференцијалних једначина) и обновите прве две.
  • Колико задатака из материјала можете да урадите без гледања решења?

Post Reply