Dodatna literatura za pripremu Drugog kolokvijuma i jos neke napomene - smene 5 i 6 (A. Pejcev)

apejcev
Posts: 731
Joined: 25.06.2014. 00:25

Dodatna literatura za pripremu Drugog kolokvijuma i jos neke napomene - smene 5 i 6 (A. Pejcev)

Postby apejcev » 22.04.2019. 15:25

Iz Udzbenika su sada u opticaju SVI zadaci i primeri iz 4. poglavlja, studenti treba sami da predju zadatke koje predmetni nastavnik, odnosno predmetni asistent nisu stigli da urade na nastavi. Obratiti paznju npr. na zadatak 4.16 (prethodno procitati sa predavanja, osnosno iz teorijskog uvoda, o tome kako se tretira parametarski zadata povrs), zatim na zadatak 4.20 (Tejlorov polinom implicitno zadate funkcije) itd...

Od gradiva dolazi u obzir sve zakljucno sa sadrzajem danasnjeg predavanja, koji se ne moze naci u Udzbeniku, sto bi trebalo da imaju u vidu posebno studenti koji iz nekog razloga ne dolaze na predavanja - pogotovu oni koji pretenduju da imaju vece ocene (pri cemu ovo NIJE jedini sadrzaj sa predavanja koji se ne moze naci u Udzbeniku, eto tu npr. spadaju i sve slike koje su crtane na predavanju, sto se planira da bude korigovano u sledecoj verziji Udzbenika - sad nije bilo vremena). Takodje svi studenti treba da imaju u vidu da ce se na usmenom delu ispita od njih ocekivati da SVOJIM RECIMA USMENO daju odgovore na odredjena pitanja, za sta im sigurno nije dovoljno deklamovanje stavki sa predavanja doslovno onako kako su stajale na tabli tog dana.

Na linku

https://www.dropbox.com/s/ixp2vesdmec0w ... KN-Ox0QdTo

studenti mogu pristupiti skeniranoj verziji 2. dela zbirke Uscumlic-Milicic, cije 2. poglavlje prati gradivo na temu diferencijalnog racuna funkcija vise promenljivih, te se moze koristiti kao dodatni izvor literature za pripremu ispita i kolokvijuma.

Ako studenti smatraju da zadaci na temu integrala u fakultetskom udzbeniku nisu dovoljni za pripremu ispita i kolokvijuma, mogu kao dodatnu literaturu koristiti zbirku Srdjana Ognjanovica i Zivorada Ivanovica za 4. razred gimnazija prirodnog smera i tehnickih skola (i to najvise zadatke iz lakse i srednje zone, oni iz najteze zone cesto umeju da budu preteski i za fakultet).

A. Pejcev

apejcev
Posts: 731
Joined: 25.06.2014. 00:25

Re: Jos malo materijala za pripremu Drugog kolokvijuma - smene 5 i 6 (mogu koristiti i studenti ostalih smena)

Postby apejcev » 23.04.2019. 01:17

U prilogu su date dve grupe zadataka na temu aktuelnog gradiva, kao i njihova resenja (u pitanju su domaci zadaci svojevreno sastavljani za studente od strane predavackih garnitura koje su te skolske godine bile zaduzene za predmet). Neki zadaci su iz Udzbenika, ali su njihova resenja pracena i odgovarajucim slikama.

A. Pejcev

Peti domaci.pdf
(123.23 KiB) Downloaded 177 times


Sesti domaci.pdf
(129.19 KiB) Downloaded 119 times


Resenja petog domaceg.pdf
(13.05 MiB) Downloaded 140 times


Resenja sestog domaceg.pdf
(1008.59 KiB) Downloaded 99 times


Return to “Математика 2 (0671)”