Nastava 6.12 i konsultacije pred kolokvijum - smene 1 i 9 (A. Pejcev)

Post Reply
apejcev
Posts: 1815
Joined: 25.06.2014. 00:25

Nastava 6.12 i konsultacije pred kolokvijum - smene 1 i 9 (A. Pejcev)

Post by apejcev »

Drugom kolokvijumu, koji je zakazan za petak, 6. decembar od 10h u amfiteatru A, prethodice 2 casa regulrne nastave U SALI 312, na kojima ce biti predavana primena diferencijalnog racuna na ekstremalne probleme (tipa od svih kupa opisanih oko date lopte naci onu cija je zapremina najmanja i sl.). Plan je da se Treci kolokvijum odrzi u petak 27.decembra, te je neophodno da se do tada za predavanja koriste svi moguci termini.

Na konsultacije povodom predstojeceg kolokvijuma studenti uz najavu (u dogovoru sa profesorom, a mogu i putem imejla da pitaju neke stvari) mogu dolaziti tokom citave sedmice, pri cemu ce se za cetvrtak od 12:45 zakazati zvanicne vanredne konsultacije. Na dan kolokvijuma se ne planiraju nikakve konsultacije.

Na Drugom kolokvijumu studenti svakako treba da ocekuju zadatak u kojem se trazi da se izracuna neki limes tipa ''1 na beskonacno'' ili neke druge varijacije na temu ''0/0'', ''beskonacno/beskonacno'' ili ''beskonacno-beskonacno''. Takodje svakako ocekivati zadatak na temu nalazenja izvoda implcitno ili parametarski zadatih funkcija (uz eventualne zahteve da se napise jednacina tangente ili normale na krivu). Na temu ispitivanja funkcija ce, po dogovoru, biti zadatak u kojem se pojavljuje e stepenovano nekim izrazom. I svakako ce biti zadatak na temu krivih 2. reda, gde ce se svakako traziti da se odgovarajuca kriva svedena na kanonski oblik na kraju skicira.

A. Pejcev

apejcev
Posts: 1815
Joined: 25.06.2014. 00:25

Re: Popravka rezultata Prvog kolokvijuma za vreme Drugog kolokvijuma - smene 1 i 9 (A. Pejcev)

Post by apejcev »

Kao sto je vec najavljivano vise puta, studentima ce tokom Drugog kolokvijuma na raspolaganju biti i jedan zadatak iz gradiva za Prvi kolokvijum, za koji je na predavanjima dogovoreno da bude na temu sistema linearnih jednacina sa parametrom. Poeni osvojeni na tom zadatku se sabiraju sa poenima osvojenim na Prvom kolokvijumu (tj. popravljaju rezultat Prvog kolokvijuma, bez obzira na to kako je na istom neko prosao sa zadatkom iz ove tematike), pri cemu je nemoguce da taj br. poena u zbiru naknadno premasi 35 (bonus-poeni na nekom kolokvijumu su moguci samo u pravom terminu istog). Ovo naravno ne znaci da dobri studenti koji su na Prvom kolokvijumu osvojili 30 ili vise poena (a manje od 35) treba da se brukaju osvojajuci 2p na takvom zadatku ne bi li dostigli 35 u zbiru, medju boljim studentima onaj ko uzme da radi taj zadatak - treba da ga radi ozbiljno.
Imati u vidu da sistem jednacina ne mora da ima jednak broj jednacina i nepoznatih - u tom slucaju Kramerovo pravilo sa metodom determinanti nije primenljivo.

A. Pejcev

Post Reply