Treci kolokvijum - smene 1 i 9 (A. Pejcev)

Post Reply
apejcev
Posts: 908
Joined: 25.06.2014. 00:25

Treci kolokvijum - smene 1 i 9 (A. Pejcev)

Post by apejcev »

Treci kolokvijum za studente 1. i 9. smene se zakazuje za petak 27. decembar sa pocetkom u 10h najverovatnije u salama 312 i jos jednoj, koja ce biti izabrana na licu mesta (ali o tome ce biti jos jedno zvanicno obavestenje). Kolokvijum ce se sastojati okvirno od 4 zadatka (neki od njih eventualno iz dva dela) iz sledecih oblasti:

1) Tejlorov i Makorenov polinom (predavanje od 13.decembra);
2) nalazenje limesa - ovaj put nesto tezi zadatak nego sto je bio na Drugom kolokvijumu, pri cemu ce studenti pored mogucnosti da ga rade Lopitalovim pravilima, raspolagati i metodama za racunanje limesa baziranim na Maklorenovim polinomima;
3) primena diferencijalnog racuna na ekstremalne probleme (ispredavano 6.decembra);
4) vektor-funkcija (ukljucujuci nalazenje svih uvedenih i ispredavanih pojmova) - vezbe i predavanja od 13. i 20.decembra;
5) ispitivanje funkcija i crtanje grafika (funkcija ce biti drugacijeg tipa u odnosu na datu na Drugom kolokvijumu, zna se sta sve moze da dodje u obzir).

Preporucuje se ista literatura kao za Drugi kolokvijum (u to se podrazumevano ukljucuju lekcije ostavljene od strane docenta Djukica, kao i zbirka Uscumlic-Milicic)

U svrhu podizanja broja poena sa Drugog kolokvijuma, studenti ce imati na raspolaganju zadatak na temu svodjenja krive 2. reda na kanonski oblik. U prilogu je dat primer Treceg kolokvijuma od prethodnih godina.

A. Pejcev
Attachments
M1kolokvijum32017.pdf
(72.82 KiB) Downloaded 214 times

Post Reply