Studenti 3., 4., 0., 9, 10. i 6. smene u sledećem roku ispit će polagati kod prof. Škatarić. Novine u odnosu na dosadašnje polaganje su sledeće:
1. Kako se izvestan broj studenata žalio na činjenicu da je kod mene ispit samo pismeni a da oni žele da pokažu znanje za veću ocenu, a kako je to opet u nesaglasju sa mojim osnovnim kriterijumom- biti isti prema svima, od ovog roka SVI studenti koji se kvalifikuju odnosno imaju 50 i više poena na pismenom biće pozvani na usmeni. Ukoliko se ne odazovu (ne dodju na usmeni) smatraće se da su odustali tj. nisu položili ispit. Znači, umesto spiska ko je i sa kojom ocenom položio, izaći će spisak ko se poziva na usmeni.
2. Uvid u radove biće moguć isključivo lično, održaće se u svemu u skladu sa Pravilnikom o polaganju ispita, i neće više biti moguće putem mejla saznavati za greške i distribuciju poena. Napominjem da je u pitanju uvid, studentu će se omogućiti da vidi svoju vežbanku, sa označenim greškama. Studenti če morati da najave mejlom dolazak na uvid, biče im određen termin, kako se ne bi stvarala nikakva gužva.
3. U vezi ocenjivanja pismenog ispita, poeni će se dodeljivati ISKLJUČIVO za tačno urađen deo zadatka, ukoliko nema rešenja- rezultata, taj deo se neće bodovati. Kao što znate, ja nakon ispita dajem uputstva za rešavanja zadataka, često i sa rezultatima.Primer: svaki zadatak nosi 25 poena, ukoloiko u zadatku postoji deo a i b, deo a nosi 12,5 kao i deo b. Ukoliko se uradi tačno deo pod a, student dobija 12,5 poena.
4. Pošto uvek odgovaram na studentske mejlove, a pošto se moji odgovori dalje distribuiraju, uglavnom rukovodstvu škole i studentskim organima u negativnom kontekstu, obaveštavam vas da ubuduće odgovaram samo na mejlove koji se tiču gradiva, ukoliko imate nejasnoće u vezi sa zadacima, a da mi druge mejlove ne upućujete jer na njih neću odgovarati. Sve relevantno za ispit, kurs i dr. biće objavljeno na zvaničnom sajtu Fakulteta.
Žao mi je ako su ove nove odluke prouzrokovale nelagodnost bilo kome, ali celokupna situacija koja se oko ispita stvorila nalaže ovakve mere.