Поштовани студенти 1. године ДАС,
Последња лекција коју прелазимо на овом предмету је Метода најмањих квадрата. Сасвим је добро обрађена у књизи у прилогу на стр. 146-155.
Ова материја је специјални случај теорије дискретних средње-квадратних апроксимација коју генерално проучавају математичари. Али за ову методу конкретно рекао бих да ју је предложио неки инжењер, на основу практичног приступа апроксимацији функције.
Имајући у виду како је текла ова школска година, мојим ставом да тест не може регуларно бити обављен онлајн приступом, а ако га организујем у септембру остаће јако мало времена да завршите ваше семинарске радове, на основу молбе коју сте ми упутили, одлучио сам да вашој генерацији не држим тест. Остаје да вас испитам путем семинарских радова. Један добар део вас је већ узео семинарске радове, остали нека пожуре јер време брзо пролази. Када завршите прву верзију семинарског рада јавите ми се мејлом и пошаљите рад да га прегледам (од 20. јула на даље) и дам коментаре/примедбе, или ако будем задовољан урађеним оценим.
Срдачан поздрав,
проф. М. Спалевић
ДАС: Метода најмањих квадрата (проф. Спалевић)
ДАС: Метода најмањих квадрата (проф. Спалевић)
- Attachments
-
- Numericke metode (12).pdf
- (738.58 KiB) Downloaded 23 times