Први колоквијум из Нумеричке анализе у "предроку" одржаће се 28.8.2025. (четвртак) са почетком у 12 часова у сали 202.
Други колоквијум из Нумеричке анализе у "предроку" одржаће се 4.9.2025. (четвртак) са почетком у 14 часова у сали 202.
Градиво за први колоквијум: 1.-4. термин наставе, видети на viewtopic.php?t=17646
Градиво за други колоквијум: 5.-8. термин наставе, видети на viewtopic.php?t=17646
Писмени део испита обухвата целокупно градиво предмета.
Колоквијум траје 90 минута. Писмени део испита траје 180 минута (обим и тежина задатака биће прилагођени времену које је на располагању за израду).
Сваки колоквијум носи по 50 поена, односно "половину писменог", док писмени део испита носи 100 поена. Колоквијуми представљају могућност да се писмени део испита положи из два дела (тј. колоквијуми су "замена за писмени") и ни на који начин не условљавају излазак на писмени нити резултат на писменом.
Током испитних рокова у терминима за писмени можете полагати цео писмени, само први колоквијум или само други колоквијум. Писмени ће бити састављен из дела који представља први колоквијум и дела који представља други колоквијум, и бодови за та два дела ће бити одвојено приказани.
Једном положен колоквијум или писмени део испита важи закључно са 31.10.2025. На колоквијуме/писмени можете изаћи више пута, рачунаће се најбољи резултат (чак и ако сте полагали колоквијуме у различитим роковима). Када положите писмени позвани сте на усмени - на усменом некада испитујем, а некада на основу писменог предложим оцену. На усмени такође можете изаћи више пута. Не морате положити писмени и усмени у истом року, а ако паднете на усменом неће вам бити поништени колоквијуми/писмени.
Скала за оцењивање:
40 - 54 бода: потенцијално оцена 6
55 - 64 бода: потенцијално оцена 7
65 - 74 бода: потенцијално оцена 8
75 - 89 бодова: потенцијално оцена 9
90 - 100 бодова: потенцијално оцена 10
На усменом се може освојити додатних 20 поена, али се у том случају мора одговарати теорија. Испитна питања (прескочити питања 3 и 24) се могу преузети на viewtopic.php?t=17646
Колоквијуми, писмени и усмени испит
-
Колоквијуми, писмени и усмени испит
Last edited by jtomanovic on 19.08.2025. 00:13, edited 1 time in total.
-
Re: Колоквијуми, писмени и усмени испит
Истакла сам додатне информације везане за колоквијуме, писмени и усмени део испита.
У периоду од 5. до 12. октобра сам на службеном путу, тада неће бити консултација и усмених код мене (колоквијуми/писмени ће се одржавати у терминима за писмени по распореду).
У периоду од 5. до 12. октобра сам на службеном путу, тада неће бити консултација и усмених код мене (колоквијуми/писмени ће се одржавати у терминима за писмени по распореду).