Предавања и вежбе: доц. др Милош Седак
Настава из Машинских елемената 2 у школској 2025/26. години почиње у петак 20. марта 2026. у 14:00 часова у амфитеатру 216 (према званичном распореду https://www.mas.bg.ac.rs/_media/studije/ii_godina.pdf) .
У току курса из МЕ2 постоје 2 провере знања – два теоријска коloквијума (К1 и К2) који се полажу писмено.
Термини полагања коloквијума су следећи:
К1 — 8. мај 2026.
К2 — 12. јун 2026.
Попрaвни колoквијум се одржава:
ПК — 19. јун 2026.
Попрaвни колoквијум организује се за студенте који нису успели да положе колoквијуме у регуларном термину. На попрaвном колoквијуму студент може поправљати само један од два коloквијума. Нема других термина за поправне колoквијуме.
УСЛОВИ ИЗ МЕ2 ЗА ПОЛАГАЊЕ ПИСМЕНОГ ИСПИТА СУ:
ПРЕДИСПИТНЕ ОБАВЕЗЕ:
- колoквијуми К1 и К2 положени са минимално 7,5 бодова (од максималних 15),
- Урађен и одбрањен пројектни задатак (са лабораторијском вежбом) са минималних 10 бодова (од максималних 20).
ПРОЈЕКТНИ ЗАДАТАК:
Сваком студенту биће додељен демонстратор (студент старијих година студија или асистент) који ће пратити ток израде пројектног задатка у току семестра. На крају семестра додељени студент демонстратор даје предлог бодова за пројектни задатак. Одбрана предложених бодова пројектног задатка се затим врши код наставника.
Подаци за сваку наредну тачку пројектног задатка добијају се успешном одбрaном претходне код додељеног демонстратора.
УСЛОВ ИЗ МЕ2 ЗА УПИСИВАЊЕ ОЦЕНЕ је положен писмени испит са минимално 25 бодова и остварено минимално 51 бод. укупно.
Ако се завршни писмени испит полаже више пута (на захтев студента), број бодова остварен на последњем рађеном завршном испиту је меродаван за дефинисање оцене.
Литература:
- Машински елементи — М. Огњановић
- Машински елементи 2 — Милета Ристивојевић, Зоран Стаменић, Радивоје Митровић
- Механички преносници снаге: збирка решених задатака — Татјана Лазовић, Александар Маринковић
- Машински елементи 2: збирка решених испитних задатака — Зоран Стаменић, Жарко Мишковић, Ненад Коларевић, Милош Седак, Александар Димић